Vårda kniven
En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning.
Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
Oavsett om man är rutinerad eller nybörjare så kan en del tips på vägen alltid vara användbart. Här nedan kommer en del råd för hur man får ut det mesta av sin skäggtrimmer, under längst tid. Den som har ett stort, yvigt skägg som ska minskas bör gå från stort till litet. Starta på största inställningen och minska sedan ju kortare skägget blir. Eftersom att skägg oftast växer ut och ner så bör man raka åt motsatt håll, alltså upp och mot håren. Efter varje rakning bör man skölja av kammarna och helst även rengöra dem med tvål om de är gjorda av plast för att se till att få bort allt hår och fett som kan ha fastnat. Själva trimmern bör rengöras med liten borste, tops eller dylikt. Efter rengöring bör man köra trimmern några sekunder för att få bort extra hår som kan ha fastnat. En vattentålig trimmer kan givetvis rengöras under vatten. Om man inte rengör sin trimmer kan den tillslut få en ryckande istället för trimmande funktion på grund av fett och hårstrån som fastnat i trimmern. Glöm inte att olja in din skäggtrimmer då och då för att den ska fungera smidigt. Torka bort kvarvarande hår och droppa sedan lite olja över trimmern och låt den köra ungefär 20 sekunder i luften. Torka sedan av trimmern noggrant så att topparna är torra.